Bli en bättre beställare

Hur kan ett företag aktivt bearbeta hälsa och sjukvård idag.
Det är ju så spretigt och svårt för beställaren att hitta rätt leverantör, och samtidigt är det svårt för leverantören att förstå vad beställaren vill ha.
I mina ögon är det dock leverantörens uppgift att hjälpa till här för hur skall vi annars bli glada och nöjda när produkten är levererad eller projektet avslutat????…..

Skärmavbild 2014-03-24 kl. 09.41.37

Det är viktigt att leverantören kan kommunicera med kunden men många gånger är det enbart avslut som räknas och i hälsa och sjukvårds branschen så tror jag inte på den sortens försäljning.

Skärmavbild 2014-03-24 kl. 09.54.45

Det kommer ständigt ut nya produkter på marknaden men kunderna har svårt att få kännedom om dessa och ett sätt att lyfta upp dessa produkter är genom marknadsföring. Men hur gör då ett företag detta på ett bra sätt utan att förstöra sin budget på PR? Jo ett exempel på detta är ju genom Content marketing och vi har flera företag som håller på med detta idag och eftersom detta inte är möjligt utan sociala medier samt ett brett kontaktnät så kräver det personer som har denna kompetens.
Men till sist så handlar det om att synas men det räcker ju självklart inte med detta och ett tips här är att vi alla måste hitta samarbetspartners för att leverera det eller den paketlösning som kunden önskar få.

Skärmavbild 2014-03-24 kl. 08.40.00

Hur lyckades inte bara ett ord såsom ”CLOUD” sälja nya tjänster utan att egentligen vara något nytt? Vi har haft server lösningar länge och dessa har inte alltid stått ute hos er beställare eller hur 😉 Det vi såg här var en hype blandat med nya sätt att paketera lösningarna.

Jag har idag ett par kunder som är missnöjda med sin befintliga leverantör av några system inom Hälsa och sjukvård där detta företag är aktivt.
Det dessa kunder nu eftersöker är ett smidigare sätt för att få igenom sina krav samt hitta mindre aktörer som fortfarande vill lyssna på sina kunder.

Nedan så skriver jag lite om dessa företag som jag har kommit i kontakt med i mitt sökande efter lösningar för dessa kunder:

bssctab0

ProRenata en lysande stjärna som med sin journal produkt som baserar sig på en cloudlösning med java och python i botten kan ge er en helhetslösning för skolhälsa och företagshälsovård samt primärvård men just nu bara erbjuder skolhälsovårds modulen. Jag är säker på att de andra bitarna kommer att komma på plats snart efter att ha fått en chans att lyssna på Jens och hans planer för framtiden.

Skärmavbild 2014-03-24 kl. 09.42.06

 

bssctab0

En annan viktig leverantör där ute är Infosolutions med sina labb produkter som knyter ihop de flesta system för den lilla men även stora kunden.
Titta gärna mera på det här företaget och tveka inte att kontakta Alex för mera information om hur infosolutions kan hjälpa dig.

Skärmavbild 2014-03-24 kl. 09.42.26

 

bssctab0

En annan leverantör som jag speciellt vill nämna är Headlong.
Headlong en firma som har specialiserat sig på att vara spindeln i nätet med sin produkt som förhoppningsvis kommer att visas snart och om de är på Vitalis tycker jag att ni skall passa på att prata med detta företag om sin kommande produkt. (lägg detta företag på minnet)

Skärmavbild 2014-03-24 kl. 11.34.25

Jag fick även en förfrågan från ett större företag som har svårt att samarbeta med min förra arbetsgivare och det tips jag kan ge till detta företag är att det handlar här mycket om kommunikation i rätt nätverk för att lyckas driva igenom deras produktidé.

bssctab0

Ett annat företag som mest säljer konsult huvuden undrande över sin framtid och även här  handlar det om att leverera i ett paket tänk. Den här bilden kanske kan få er att se vad jag menar.

Skärmavbild 2014-03-24 kl. 09.42.47

Även för mig som föreläser och håller kurser i praktisk retorik så måste även jag tänka på vem jag skall samarbeta med ex: (Cornerstone för lokaler och bokningshjälp) för att ge mina kursdeltagare den bästa upplevelsen jag kan.

Och många fler men det som det hela handlar om är att synas och att paketera lösningen.

Många jag ord blir det när man är egen…. saknar ordet team = Together Everyone Achieves More