Gamification – engagera med spel.

gamification

Gamification innebär att vi använder spelmekanismer i verkliga situationer för att öka anställdas och kunders engagemang. Med Gamification gör du något kul ännu roligare och något tråkigt kul! Vi kan använda denna teknik för alla områden vi är verksamma i, det behöver inte vara ett företags-tänk enbart.

Innan 2015 kommer 40 % av alla globala organisationer att använda Gamification som det primära verktyget i förändringsprojekt enligt undersökningsföretaget M2 Research. Fler och fler av våra upplevelser i verkliga världen kommer att digitaliseras och mätas för att jämföra och nå individuella mål.

Med Gamification kan administrativa, ibland tråkiga, uppgifter göras roligare och därmed spara pengar åt företag och organisationer tack vare ökat engagemang och ökad effektivitet. Det skapar även reella effekter på försäljningsresultat och gör att kunderna köper mer av dig eftersom du skapat en möjlighet för dem att helt enkelt ha roligare hos dig än hos dina konkurrenter!

Många är skeptiska till spel men det är mera en generationsfråga och de flesta i min ålder inser att kombinera detta med sitt arbete är något som man vill vidareutveckla.

Jag har drivit en av Sveriges största online guilds och flera av mina spel vänner är idag aktiva inom it-branschen. Det är ett fantastiskt sätt att träffa vänner på och umgås tillsammans med personer som man inte känner för att utöka sitt sociala kontaktnät. Idag har andra personer tagit över dessa guilds men de driver dessa fortfarande på samma sätt och har lika roligt! För mera information om hur jag redan arbetar med detta så kan ni titta in på den här hemsidan. Hur gör ni idag?