Turbines forum är hackat! Viktigt, läs nu.

Right, kul när sånt här händer..

I 3 dagar nu har Turbines forum varit offline, och nu först har det visat sig att det beror på att det har funnits möjlighet att accessa databasen för forumet, där alla våra usernames och passwords finns.. Krypterade förvisso, men ändå. Som ni kanske vet är det samma username och password på spelet och forumet.. Fullständigt idiotiskt, men så är det.
Än så länge är det ingen som vet omfattningen av detta, eller om ens data har dumpats ut från databasen. Men, oavsett vad så är det nu viktigt att vi alla byter lösenord till våra konton. Detta gör man på http://myaccount.turbine.com. Logga ut från spelet, logga in på websidan och klicka Change Password.
I och med detta är det lösenord ni använt att betrakta som förbrukat. Använd aldrig det till någonting annat och skapa ett nytt och säkert lösenord som enbart används till LotRO och inget annat. Ett starkt lösenord är minst 12 bokstäver långt, helst mer. Blanda siffror och stora och små bokstäver dessutom, och försök undvik att använda ’riktiga ord’. Ett exempel kan vara: Fg84kn2Lfa62G3tq. Perfekt. =) Men använd inte det nu för bövelen. 😉
Jag noterade en bugg när jag bytte lösenord på ett av mina konton. De ber om det gamla lösenordet och det nya + bekräftelse av det nya som vanligt.. När jag gjorde det fick jag ett felmeddelande som sa att mitt gamla lösenord inte var korrekt. Testade att upprepa ett par gånger men fick samma fel varje gång. Märkte sedan att den faktiskt hade bytt lösenord i alla fall, trots felmeddelandet.. Så kör en gång och testa sen att logga ut o in med det nya lösenordet – det funkar troligtvis. 🙂

2 svar på ”Turbines forum är hackat! Viktigt, läs nu.

 • oktober 15, 2011 kl. 6:05 f m
  Permalänk

  Nej nej nej, min grabbs konto hackades för ett par dagar sedan och jag trodde att det berode på slarv från hans sida men nu förstår jag att det inte alls var så.
  Shit åxå tack för denna infonstore Os.

 • oktober 16, 2011 kl. 6:59 e m
  Permalänk

  tack för infot… Har bytt nu… 😉

Kommentarer är stängda.